Penzije od 1. januara po švajcarskom modelu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Okt.2019, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Penzije od 1. januara po švajcarskom modelu

Vlada Srbije utvrdila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju i prosledili Narodnoj skupštini na usvajanje.

Izmenama zakona, prema "švajcarskom modelu", penzije počev od 1. januara 2020. godine biće usklađene u procentu koji predstavlja zbir polovine procenta rasta potrošačkih cena i polovine procenta rasta zarada bez poreza i doprinosa.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Penzije će se usklađivati na osnovu podataka organa nadležnog za poslove statistike o kretanju prosečne zarade zaposlenih bez poreza i doprinosa na teritoriji Republike Srbije i kretanju potrošačkih cena za prethodnih 12 meseci, računajući unazad, počev od meseca juna prethodne kalendarske godine, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijma.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.