Penzije najveći problem budžeta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Nov.2009, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Penzije najveći problem budžeta

BEOGRAD - Urednik biltena Makroekonomske analize i trendovi Stojan Stamenković ocenio je da su penzije najveći problem budžeta, pa će, iako će u 2010. godini one ostati zamrznute, masa penzija biti povećana, jer dolaze novi penzioneri.

"Ja ne verujem u reformu, dok ne vidim šta misle da urade. Sve je to maglovito i bojim se da nam penzije opet ne budu glavno opterećenja budžeta", rekao je Stamenković za list Danas.

Prema njegovoj oceni, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dinar treba da depresira u određenoj meri, ali bi to trebalo da bude postepena i blaga depresijacija.

"Tempo snižavanja referentne stope za jedan odsto mesečno je dobar i Narodna banka ne bi trebalo da čeka više od toga", rekao je Stamenković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.