PUPS: Po 6.000 dinara jednokratne pomoći, pa povećanje penzija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2017, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUPS: Po 6.000 dinara jednokratne pomoći, pa povećanje penzija

PUPS očekuje da se do kraja godine penzionerima isplati jednokratna pomoć, a od januara počne postepeno povećanje penzija, dok vlastima u Beogradu predlaže da razmisle o takozvanoj "13. penziji" za najsiromašnije penzionere prestonice.

"Posle tri godine dobrovoljnog odricanja od svojih stečenih prava zarad spasa države od bankrota koji je pretio u jesen 2014, vreme je da sa penzionera, koji neretko od svojih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << penzija izdržavaju i svoju decu i unuke, teret 'zatezanja kaiša' pređe malo i na neke druge slojeve našeg društva", ističe se u saopštenju.

Kako se navodi, s obzirom da Srbija, prema računici delegacije MMF-a i našeg ministra finansija, u prvih osam meseci ove godine ima suficit od 120 milijardi dinara, PUPS očekuje da jednokratna pomoć od 6.000 dinara penzionerima bude isplaćena do kraja ove godine, a da od januara startuje i postepeno povećanje penzija.

"Takođe, kada je reč o 100.000 najsiromašnijih beogradskih penzionera, PUPS predlaže vlastima u glavnom gradu da razmisle i o isplati tzv. '13. penzije' koja je jedna od tekovina borbe naše stranke za prava najstarijih sugrađana", dodaje se u saopštenju Informativne službe PUPS.

Podržavajući jučerašnju najavu predsednika Republike da će građani Srbije "uskoro imati najveće plate i penzije veće nego ikada pre", PUPS dodaje da se pridružuje i predsednikovoj zahvalnosti građanima zato što su verovali u reforme, ali posebno ističe da su upravo penzioneri bili najveći heroji teških reformi kroz koje je Srbija morala da prođe, zbog čega očekuje da Vlada Srbije najhitnije operacionalizuje "produžetak ugovora o međusobnom poverenju" između najstarijih sugrađana i onih koji su s njima bili "i u dobru i u manjem dobru".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.