PUPS ĆE PRIPREMITI ZAKON O SOCIJALNOM PREDUZETNIŠTVU

Izvor: Kurir, 29.Apr.2011, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUPS ĆE PRIPREMITI ZAKON O SOCIJALNOM PREDUZETNIŠTVU

BEOGRAD - Šef Poslaničke grupe Partije ujedininjenih penzionera u Skupštini Srbije Momo Čolaković izjavio je danas da će ta stranka pripremiti i predložiti zakon o socijalnom preduzetništvu kako bi se zaposlili oni koji suostali bez posla, a imaju više od 50 godina života, hendikepirani i socijalno ugrožene kategorije stanovništva kao što su Romi.

Čolaković je u izjavi Radio-televiziji Srbije naglasio da PUPS insistira na primeni zakona o penzijsko-invalidskom osiguranju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << zakona o budžetu i zakona o fiskalnoj politici i da se u tom pogledu penzije povećavaju u skladu sa rastom plata u javnom sektoru.

On je najavio da će aprilske zarade i aprilske penzije, koje se isplaćuju u maju, biti uvećane za 5,5 odsto, ali da će PUPS insistirati na tome da se "obuzda inflacija" i da se ne povećavaju cene posebno proizvoda i usluga koje ugrožavaju standard najsiromašnijih građana.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.