PSG: Da se izađe sa rešenjem za KiM

Izvor: RTS, 17.Maj.2018, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PSG: Da se izađe sa rešenjem za KiM

Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković pozvao je da se "izađe" sa predlogom rešenja pitanja KiM.
Janković je na konferenciji za novinare rekao da su, kada je u pitanju rešavanje pitanja KiM, svi u Srbiji dali svoje viđenje rešenja, a da to nije uradio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
"Ja mu sad poručujem da izađe i kaže, jer ne znam da li je nesposoban za rešenje ili se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << plaši da kaže", naveo je Janković.
Član PSG Miroslav Kopečni osvrnuo se na pitanje penzija i naveo da polovina stanovnika Srbije posredno i neposredno živi od penzija koje su, kako kaže, pre tri i po godina "otete" čime je prekršen Ustav.
Dodaje, da su penzije na neki način "konfiskovane", a da taj potez nije doneo značajnije ekonomske rezultate, te da se sada traži srednje rešenje problema povodom kojeg je i MMF reagovao.
"Penzije nisu samo ekonomsko pitanje, to je pitanje manipulacije onih na vlasti", rekao je Kopečni.
Janković je podsetio da je proteklo četiri meseca od ubistva Olivera Ivanovića i naveo da istraga nije donela nikakve rezultate, te ocenio da je to posledica nesposobnosti nadležnih ili nedostatak političke volje.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Đurić: Janković pokazao političku nezrelost

Izvor: RTS, 17.Maj.2018

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Đurić smatra da je Saša Janković još jednom demonstrirao neznanje i političku nezrelost pozivajući predsednika Srbije da javno istupi sa predlozima za rešenje kosovsko-metohijskog pitanja. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.