PREVARIO DRŽAVU ZA VIŠE OD 800000 DOLARA: Krio smrt svoje majke i podizao njenu penziju

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jul.2023, 12:14

PREVARIO DRŽAVU ZA VIŠE OD 800000 DOLARA: Krio smrt svoje majke i podizao njenu penziju

Tužilac tvrdi kako je reč i najvećoj i najdužoj prevari te vrste u okrugu

Muškarac iz Kalifornije priznao je da je više od tri decenije skrivao smrt svoje majke kako bi mogao da prima njeno socijalno osiguranje i vojnu penziju.

Tužilac Rendi Grosmen tvrdi kako je reč i najvećoj i najdužoj prevari te vrste u okrugu.

Donald Feliks Zampač iz Paueja, grada oko 30 kilometara >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << severno od San Dijega, prikupio je više od 830.000 dolara javnih sredstava i gotovo 30.000 dolara lažno otvorenim kreditnim karticama tokom tri decenije, rekao je Grosmen.

Prevara je započela 1990. godine kada je Zampačova majka preminula u Japanu, piše u njegovom sporazumu o priznanju krivice.

Neposredno pre njene smrti Zampač je preneo vlasništvo nad njenom kućom u južnoj Kaliforniji na sebe i podneo zahtev za stečaj prema 7. poglavlju, koje ne zahteva plan otplate za razliku od poznatijeg bankrota prema 11. poglavlju, naveli su savezni tužioci u saopštenju za javnost.

U godinama nakon majčine smrti Zampač je održavao njene bankovne račune, falsifikovao njen potpis i podnosio falsifikovane porezne prijave. Nikada nije prijavio majčinu smrt socijalnom osiguranju kako bi mogli da prekinu isplate.

- Ovaj osumnjičeni nije samo pasivno skupljao čekove poslate njegovoj preminuloj majci. Ovo je bila razrađena prevara koja je trajala više od tri decenije i zahtevala je agresivno delovanje da bi se održala - poručio je Grosmen.

Zampač je pušten uz kauciju, a presuda bi trebalo da mu bude izrečena 20. septembra.

Kao deo sporazuma o priznanju krivice od njega se traži da se odrekne svog doma u Paueju i vrati nezakonito stečena sredstva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.