PAO JE NA DUŽNOSTI: Preminuo pukovnik Ljubomir Marković - pošao je da položi venac na spomenik vojvodi Putniku

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Maj.2021, 22:54

PAO JE NA DUŽNOSTI: Preminuo pukovnik Ljubomir Marković - pošao je da položi venac na spomenik vojvodi Putniku

Vreme i mesto sahrane Ljubomira Markovića biće naknadno saopšteni.

Pukovnik u penziji Ljubomir Ljuba Marković, dugogodišnji predsednik Saveza udruženja potomaka ratnika Srbije 1912-1920, preminuo je iznenada u 84. godini života.

- Danas, 17. maja 2021. godine, na godišnjicu smrti vojvode Radomira Putnika napustio nas je naš predsednik pukovnik Ljubomir Marković. Pošao je da položi venac na spomenik vojvodi Radomiru Putniku. Pao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je na dužnosti. Pokoj mu duši i slava mu i hvala na organizaciji i velikom radu na poštovanju naših slavnih predaka i na uspešnom rukovođenju patriotskom organizacijom sa više od 250.000 članova - naveli su iz Saveza udruženja potomaka ratnika Srbije 1912-1920.

Ljubomir Marković je rođen 30. oktobra 1937. godine u selu Lještansko kod Bajine Bašte.

Završio je Vojnu akademiju, a nakon nje je službovao u Trebinju, Bijeljini, Sarajevu, Osijeku, Užicu Mariboru i Beogradu, gde se i panzionisao.

Bio je u pratnji Josipa Broza Tita, završio Ratnu školu kao prvi u rangu.

Predavao je na Fakultetu narodne odbrane u Sarajevu. Do penzionisanja, sa činom pukovnika, obavljao je dužnost komandanta Teritorijlne odbrane Srbije.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.