Opozicija traži ostavku Krkobabića

Izvor: Blic, 30.Okt.2008, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija traži ostavku Krkobabića

Kritika opozicionih poslanika na račun Vlade zbog najave da će obećano povećanje penzija biti odloženo zbog svetske ekonomske krize obeležilo je jučerašnju sednicu Skupštine Srbije.

- Sram te bilo, Krkobabiću, udomio si svoju familiju, dovedi i unuče i kuče da čuva Vladu - poručio je sa govornice potpredsedniku Vlade, šef poslaničke grupe Nove Srbije Velimir Ilić, dodajući da je predsednik PUPS „prevario penzionere".

On je obećanje o povećanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << penzija i podelu besplatnih akcija građanima u iznosu od 1.000 evra, nazvao „bajkom".

Dok su na dnevnom redu sednice bili predlozi zakona o mirovanju i otpisu duga po osnovu doprinosa za obavezno zdravstveno osiguranje i o otpisu kamata na dospele obaveze po osnovu određenih poreza i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje, poslanici SRS zalagali su se da penzije budu socijalna kategorija i da se ne povećavaju linearno, već da penzioneri sa manjim primanjima dobiju veće povišice.

Šef poslaničke grupe DSS Miloš Aligrudić naveo je da su sadašnji čelnici PUPS bili na vlasti kad je upropašćen Penzijski fond, zbog čega sada veliki broj penzionera jedva preživljava.

Poslanik LDP-a Vladan Batić rekao je da je vreme da Krkobabić podnese ostavku jer je penzionerima davao lažna obećanja, a povišicu od 10 odsto već je „pojela inflacija". Šef poslaničke grupe Za evropsku Srbiju Nada Kolundžija rekla je da je nedozvoljeno da se sa skupštinske govornice vređaju penzioneri i narodni poslanici.

- Oni koji nisu više na vlasti svoj očaj ispoljavaju vređajući druge - rekla je Kolundžija i upitala šta su oni koji su pet godina bili na vlasti uradili za penzionere.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Lažna obeĆanja o penzijama

Izvor: Kurir, 30.Okt.2008

BEOGRAD - Poslanici opozicije u Skupštini Srbije u prepodnevnom delu jučerašnje rasprave kritikovali su potpredsednika Vlade Srbije Jovana Krkobabića zbog najave da će obećano povećanje penzija biti odloženo zbog svetske ekonomske krize. Na dnevnom redu sednice su predlozi zakona o mirovanju...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.