Odobrena sredstva za isplatu jednokratne pomoći penzionerima

Izvor: Capital.ba, 26.Apr.2021, 09:04

Odobrena sredstva za isplatu jednokratne pomoći penzionerima

BANJALUKA – Vlada Republike Srpske donijela je sinoć odluku o odobrenju 15.669.170 KM za isplatu jednokratne novčane pomoći korisnicima penzije. Foto: www.vladars.net Odluka je donesena sinoć na posebnoj sjednici u Banjaluci s ciljem poboljšanja materijalnog položaja korisnika prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću. Sredstva neophodna za realizaciju ove odluke biće obezbijeđena iz budžeta Republike Srpske za 2021. godinu. Ovom >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << odlukom obuhvaćeno je 270.115 korisnika penzije. Za 72.114 korisnika penzije kojima obračunata penzija za april 2021. godine iznosi 415,82 KM ili manje, isplaćuje se jednokratna novčana pomoć u iznosu od 80 KM, a za 198.001 korisnika penzije kojima obračunata penzija za april 2021. godine iznosi više od 415,82 KM, isplaćuje se jednokratna novčana pomoć od 50 KM. Isplata jednokratne novčane pomoći izvršiće se putem Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje RS do kraja aprila 2021. godine. Srna Чланак Odobrena sredstva za isplatu jednokratne pomoći penzionerima се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Višković: Od utorka isplata novčane podrške penzionerima

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Apr.2021

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da bi isplata jednokratne novčane podrške svim penzionerima od 80 i 50 KM, zavisno od iznose njihove penzije, trebala početi već sutra, te da se očekuje da ovaj posao bude okončan do subote.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.