OPREZ – Penzioneri meta SMS prevare

Izvor: Luftika.rs, 30.Mar.2020, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPREZ – Penzioneri meta SMS prevare

Poslednjih dana jedan broj penzionera dobio je SMS poruke koje se odnose na isplatu penzija, a u kojima se traži da penzioneri dostave svoje lične podatke, uključujući broj računa i PIN. Ovakvi pokušaji prevara se mogu sresti i na društvenim mrežama.
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Milan Marinović upozorio je danas građane, posebno starije, da ne daju svoje lične podatke nepoznatim >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << osobama koje im putem društvenih mreža nude „pomoć“ tokom vanrednog stanja.
Poverenik je pozvao gradjane koji dobiju takve ponude da se direktno obrate organu ili instituciji koji su navedeni u tom „obaveštenju“ na zvanične javno objavljene brojeve telefona.
– Ne treba nasedati na ovakve ‘informacije’ i tako omogućiti ‘lovcima u mutnom’ da ostvare bilo kakvu korist na štetu gradjana. – naveo je poverenik a preneo njegov kabinet.
Navodeći da je reč o prevari, MUP je pozvao gradjane koji su dobili takve poruke da ih prijave Odeljenju za suzbijanje visokotehnološkog kriminala ili preko Udruženja banaka Srbije.
Izvor: Beta
Penzioner u Jagodini u fimskom bekstvu, policijski automobil se prevrnuo na krov

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.