Izvor: MozzartSport.com, 18.Jun.2021, 19:37

Novicki se vratio u Dalas: Nemac u ulozi specijalnog savetnika

Dve godine posle odlaska u penziju legendarni Dirk Novicki ponovo u timu iz Teksasa

Kako je i zvanično potvrđeno, Dirk Novicki se vratio u Dalas. On će preuzeti ulogu specijalnog savetnika, a najpre će za zadatak imati da pomogne upravi pri angažovanju novog trenera i generalnog menadžera, kako su Rik Karlajl i Doni Nelson napustili ekipu.

Novicki je jedini igrač u istoriji NBA koji je proveo 21 godinu u istom timu. Predvodio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je Maverikse do jedine šampionske titule 2011. godine, kada je bio proglašen i za najkorisnijeg igrača finala.

"Mark Kjuban mi je ponudio ulogu specijalnog savetnika i srećan sam što mogu da pomognem mojim Mavsima. Doni Nelson i Rik Karlajl su bili moji mentori i odigrali su važne uloge u mojoj karijeri, ali i uspesima ove franšize. Nedostajaće mi. Sada mi je važno da se pridružim Marku i doprinesem koliko god mogu".

Jasno je da Mavse očekuju velike promene ovog leta. Luka Dončić je izrastao u lidera ekipe, ali je drugu sezonu zaredom postalo jasno da nema pravu podršku. Zato će Novicki morati da pomogne Kjubanu u potrazi za pravim trenerom i generalnim menadžerom, koji bi mogli da skroje adekvatnu ekipu oko slovenačkog reprezentativca i iz člana idealne petorke lige izvuku maksimum.

Novicki je bez sumnje pravi čovek za ovakav posao, najbolji je strelac (31.560) i skakač (11.489) Dalasa u istoriji, ostavio je dubok trag i karijeru okončao sa impresivnim prosekom od 20,7 poena i 7,5 skokova po nastupu.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.