Nastavak razgovora sa misijom MMF-a

Izvor: Blic, 25.Avg.2010, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak razgovora sa misijom MMF-a

Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) nastavila je danas razgovore u Narodnoj banci Srbije u okviru pete revizije stend-baj kreditnog aranžmana, vrednog oko tri milijarde evra.

Kako je agenciji Beta rečeno u NBS, revizija tog aranžmana je nastavljena razgovorima na ekspertskom nivou u centralnoj banci.

Prema najavama iz Vlade Srbije, predstavnici MMF-a sutra će razgovarati sa potpredsednikom srpske vlade Jovanom Krkobabićem i ministrom rada i socijalne politike >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srbije Rasimom Ljajićem.

Potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić rekao je juče da za sada ostaje dogovor da se plate i penzije odmrznu u januaru.

"Svi želimo da izađemo iz režima zamrznutih plata i penzija. Jedino je pitanje kada će se stvoriti dovoljni uslovi, dovoljno novca da se to i desi. Trenutni dogovor sa MMF-om je da se to desi u januaru iduće godine", rekao je on za Radio-televiziju Srbije.

Prema rečima Đelića, u daljim razgovorima sa MMF-om raspavljaće se na bazi činjenica i cifara o tome da li je moguće odmrznuti plate i penzije nešto ranije.

Misija MMF-a i delegacija Srbije počele su u ponedeljak, 23. avgusta, zvanične razgovore o petoj reviziji stend-baj kreditnog aranžmana, vrednog oko tri milijarde evra.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.