Muškarac mahao pištoljem ispred Vlade Srbije

Izvor: Prva.rs, 14.Nov.2014, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muškarac mahao pištoljem ispred Vlade Srbije

On je oko 10 sati došao ispred zgrade Vlade Srbije. Reč je o muškarcu 40.ih godina koji je stao između glavnog i pomoćonog ulaza u zgradu Vlade i počeo da maše pištoljem.
Nakon pregovara sa specijalnim policijskim timom on se predao. Kako javlja Tanjug, nepoznati muškarac uveden je u zgradu Vlade Srbije. 

Prema pojedinim medijima, čovek je vojni penzioner kome država duguje novac, a Beti je nezvanično rečeno da je u pitanju vojno lice koje protestuje zbog smanjenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << plata i penzija.
Tokom incidenta delovi ulica oko Vlade Srbije su blokirani, oko zgrade vlade su se nalazile patrole interventne i protivterorističke jedinice, sa heklerima u rukama. 
Sa druge strane ulice od policijske blokade okupilo se nekoliko desetina građana, koji su uglavnom mirno gledali, ali su neki snimali svojim mobilnim uređajima ili dobacivali čoveku sa pištoljem, uglavnom povike da ne zadržava saobraćaj.
Saobraćajna policija je usmeravala građane koji su se spuštali Nemanjinom ulicom da pređu na drugu stranu, gde su se nalazili novinari. 

Čovek je posle pregovora izbacio šaržer, repetirao pištolj da bi izbacio metak iz cevi i dobacio oružje pregovaračima. Policija ga je potom sprovela u Vladu Srbije, a nadležni su pokupili šaržer i metak koji je ispao iz cevi. 

Saobraćaj je nakon predaje čoveka ponovo uspostavljen.
Izvor: B92, Tanjug
 
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

Vojni penzioner pretio samoubistvom ispred Vlade Srbije

Izvor: Politika, 14.Nov.2014

Nebojša R. je dva puta ranjavan u ratu, a nezadovoljan je što nije ispunjeno obećanje o povećanju penzija iz 2006. godine, izjavio Bratislav Gašić, ministar odbrane..Potpukovnik Vojske Srbije u penziji, Nebojša R. (48) mahao je pištoljem i pretio samoubistvom juče oko 10 časova ispred zgrade...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.