Mrze HDZ jer je srušio Jugoslaviju

Izvor: B92, 17.Sep.2011, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mrze HDZ jer je srušio Jugoslaviju

Zagreb -- HDZ će pobediti na parlamentarnim izborima, poručila šefica HDZ i premijerka Jadranka Kosor na opštem saboru stranke održanom pod geslom "Čuvajmo Hrvatsku".

"Priznajemo da smo vodili zemlju kroz tešku krizu i da niko nije ostao bez plate i penzije", rekla je Kosorova.

Pred bilizu deset hiljada delegata, u sportskoj dvorani "Arena" u Zagrebu, Kosorova je naglasila isključive zasluge svoje stranke za odbranu i priznanje zemlje, uspešan evropski put i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ulazak u EU 2013. godine, kao i ekonomske uspehe.

"A sad zapevajmo himnu i jedinstveni krenimo u pobedu", počela je privoditi stvari kraju Jadranka Kosor.

Zatim je u maniri Franje Tuđmana, piše Index.hr, 14. Sabor HDZ-a zaključila izjavom "Sve za Hrvatsku, Hrvatsku nizašto".

U svom govoru Kosorova je istakla da "nije bilo nikakvog konglomerata podjednake krivnje, bila je samo Miloševićeva politika agresije i razaranja, koju smo porazili", i dodala da je "politika izjednačavanja žrtava oduvek bila politika Beograda, od Miloševića do danas".

"Od nas neki danas traže da priznamo krivicu i da odemo s političke scene, priznajmo da smo hteli samostalnu, nezavisnu i slobodu demokratsku RH. Priznajemo stali smo uz Franju Tuđmana u obrani Hrvatske, u najtežim vremenima borbe za samostalnost. Priznajmo, izborili smo međunarodno priznanje RH, ulazak u NATO i ulazak u EU, i to nam neki očito neće priznati", kazala je Kosor.

Kosorova je rekla da "neki mrze HDZ otkako je srušila komunizam i Jugoslaviju", ističući da se levica "ostrvila" na HDZ zato što se "više ne ide u Beograd po instrukcije".

"HDZ je oduvek bio puno više od naših pojedinačnih sudbina, a to je ono što ne mogu shvatiti oni koji mrze HDZ. Nema načina na koji nas nisu ponižavali. To čine i danas, kao što su i devedesetih činili Franji Tuđmanu i misle da će nas tako skršiti i uništiti. E neće! Neće, jer oni ne razumiju što su zajedništvo, ljubav i odanost domovini. Zbog toga moramo udružiti snage, i svatko od nas mora dati najviše kako bismo pobijedili na parlamentarnim izborima. Ne zbog nas, ne zbog mene, nego zbog Hrvatske!", kazala je Kosor i izazvala ovacije i pljesak.

Iako se očekivalo predstavljanje ekonomskog programa, s kojim bi stranka izašla na izbore, to je izostalo, uz reči da će "program biti predstavljen kad to nama bude odgovaralo".

Generalni sekretar HDZ-a Branko Bačić je u uvodnom govoru na saboru rekao da je svih 220.000 članova HDZ-a "spremno i odlučno da pobedi na izborima".
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosor: HDZ će pobediti 4. decembra

Izvor: S media, 17.Sep.2011

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) će pobediti na parlamentarnim izborima, zakazanim za 4. decembar, poručila je danas šefica HDZ i hrvatska premijerka Jadranka Kosor na opštem saboru stranke održanom pod motom "Čuvajmo Hrvatsku". ..Pred bilizu deset hiljada delegata, u sportskoj dvorani "Arena"...

Nastavak na S media...

"Mrze HDZ jer je srušio Jugoslaviju"

Izvor: Vesti-online.com, 18.Sep.2011, 01:58

HDZ će pobediti na parlamentarnim izborima, poručila šefica HDZ i premijerka Jadranka Kosor na opštem saboru stranke održanom pod geslom "Čuvajmo Hrvatsku"..."Priznajemo da smo vodili zemlju kroz tešku krizu i da niko nije ostao bez plate i penzije", rekla je Kosorova...Pred bilizu deset hiljada...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.