Ministrima isto u kovertama

Izvor: S media, 26.Apr.2011, 23:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministrima isto u kovertama

Državni funkcioneri neće biti obuhvaćeni povećanjem zarada od 5,5 odsto, a isto će proći i u novembru. Premijeru ostaje 131.000 dinara mesečno.

Plate ministara i ostalih državnih funkcionera do daljeg ostaju „zakucane“ na iznosima od pre dve godine i početka krize.

Kako je za „Novosti“ objašnjeno u Ministarstvu finansija, po zakonima o budžetskom i fiskalnom sistemu, ministri, državni sekretari i ostala postavljena lica ne ulaze u grupu zaposlenih >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u javnom sektoru kojima sleduje aprilsko povećanje od 5,5 odsto.

Aprilske plate i penzije veće za 5,5 odsto

Ministarstvo ekonomije smanjuje porez na plate?

Skupštinski restoran: Kafa pet, limunada 20 dinara

- Kao što je postignut dogovor prošlog septembra, tri povećanja zarada koja su planirana ove godine odnose se samo na penzionere, zaposlene u zdravstvu, prosveti, policiji... Deblje koverte dobiće i oko 25.000 zaposlenih u ministarstvima i ostalim republičkim institucijama, ali samo činovnici, a ne i funkcioneri - kaže Zoran Ćirić, portparol Ministarstva finansija.

Ministarske plate, kao i plate ostalih državnih funkcionera, ostaće iste i u novembru, kada je u planu treće podizanje zarada. Tada će plate biti povećane za šestomesečnu inflaciju zabeleženu od aprila do oktobra, plus polovina rasta BDP iz prošle godine.

(Novosti)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.