Mile Kitić OTPLATIO DUG OD 100.000, a sada prima OVOLIKU PENZIJU - evo o kojoj CIFRI je reč

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jun.2020, 22:04

Mile Kitić OTPLATIO DUG OD 100.000, a sada prima OVOLIKU PENZIJU - evo o kojoj CIFRI je reč

Vrtoglavo...

Mile Kitić (68) već dve godine prima nemačku penziju, koja mesečno iznosi oko 1.600 evra, kako prenosir Kurir.

Folk pevač je više od dve decenije redovno plaćao porez u toj državi, gde je imao i prijavljeno mesto prebivališta. Na tu ideju došao je devedesetih godina, kada je na prostoru Jugoslavije bilo ratno stanje i velika inflacija, pa je morao da se obezbedi za starost.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Prema rečima bliskog pevaču, on nije ni znao da je stekao uslov za penziju, već su ga o tome obavestili predstavnici fonda iz Nemačke. Kada je napunio 65 godina, poslali su mu dopis da može da preda dokumentaciju za odlazak u penziju, što je on i uradio nekoliko meseci kasnije. Kitić je, navodno, porez u Nemačkoj počeo da plaća 1994. jer je jedino tako mogao da dobije radnu vizu za celu Evropu, ne računajući da će jednog dana imati i dodatnu korist od toga. Plaćao je namete paušalno, što je na godišnjem nivou u Nemačkoj oko deset hiljada evra.

A post shared by Mile Kitic (@milekiticofficial) on Mar 28, 2020 at 11:35am PDT

Juče se nije javljao na naše pozive, ali je pre nekoliko godina pričao o plaćanju poreza, kada je davao iskaz u Poreskoj upravi.

- Ja sam se jednom opekao i od tada vodim računa. Iako nije bila moja greška, devedesetih sam zbog neplaćanja poreza morao da izmirim dug od 100.000 maraka sa kamatom. Inače, sad uredno plaćam porez u Nemačkoj, prema kojoj imam tu obavezu bez obzira ma to gde nastupam, jer tamo imam prijavljeno mesto boravka - rekao je Mile.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.