Izvor: JUGpress.com, 10.Jan.2024, 14:16

Milan Ćulibrk više nije glavni urednik NIN-a, kolegijum i redakcija dali otkaze

BEOGRAD

Dugogodišnji glavni i odgovorni urednik NIN-a Milan Ćulibrk povlači se sa ove funkcije, navodi se u zvaničnom saopštenju ovog medija.

Kako piše u saopštenju, Milan Ćulibrk koji je u 2023. otišao u starosnu penziju i potom nastavio angažman u NIN-u, odlučio je da se povuče sa uredničke funkcije koju će obavljati do 8. februara.

“U prelaznom periodu funkciju v.d. glavnog i odgovornog urednika štampanog izdanja NIN-a preuzeće Suzana Lakić, >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << dugogodišnja nagrađivana ekonomska novinarka i urednica, sada direktorka kompanije NIN d.o.o, a Nenad Jaćimović će i dalje obavljati funkciju glavnog i odgovornog urednika sajta”, zaključuje se.

U međuvremenu su članovi kolegijuma i redakcije NIN-a saopštili da su odlučili da posao nastave u novom nedeljnom listu. Integralni tekst saopšenja članova kolegijuma i redakcije NIN-a glasi:

“Nova vlasnica NIN d.o.o. Jelena Drakulić Petrović najavila je promenu koncepcije nedeljnika NIN, ali nas nije uverila da ćemo svoj posao moći i dalje da radimo kako smo dosad činili – beskompromisno i rukovodeći se isključivo imperativima profesionalnog novinarstva.

Zbog toga smo, oslanjajući se na svoje iskustvo i rešeni da očuvamo profesionalni integritet svakog od nas, odlučili da posao nastavimo u novom nedeljnom listu, u kome ćemo nastaviti da, kao i do sada, radimo u javnom interesu”, navodi se na kraju saopštenja.

Pre nekoliko dana objavljeno je da je zamenica glavnog urednika NIN-a Vesna Mališić otišla u penziju i da više nije u timu NIN. Kako je Ćulibrk kasnije rekao, tu informaciju je objavio menadžment, a ne redakcija.

Izvor: 021

Foto: Screenshot (Youtube/KTV)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.