Matić: Dunja Zloić Gotovina s više dana u borbenom sektoru od generala Gotovine

Izvor: SEEbiz.eu, 12.Jun.2015, 10:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matić: Dunja Zloić Gotovina s više dana u borbenom sektoru od generala Gotovine

ZAGREB - Bez obzira na brojke koje pokazuju kako Hrvatska službeno nema nijednog lažnog branitelja te da se protiv samo 15 osoba vodi kazneni postupak pod sumnjom da su status hrvatskih branitelja stekli protuzakonito, a samo jednoj osobi je oduzet status HRVI-ja, ministar Predrag Matić Fred ističe kako za njega onih 150.000 naknadno dodanih nisu branitelji.

- Lažne invalide Domovinskog rata teško je otkriti jer pravi ratni invalid ima samo dva papira – jedan na kojem piše >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << da je ratovao i drugi da je ostao bez noge, a lažni ima kilograme liječničke dokumentacije. Lažne invalide Domovinskog rata stvorili su liječnici, a lažne branitelje stvorila je politika i najveću pogrešku počinili su krajem 90-ih ministri obrane i unutarnjih poslova kad su u Registar hrvatskih branitelja, radi povlastica za bescarinski uvoz automobila, uveli sve zaposlenike ministarstava - tajnice, šofere, kuharice, lugare, vatrogasce, šefove financija i nabave. Zbog toga mi imamo situaciju da žena koja je radila na izdavanju vozačkih dozvola u Rovinju ima status braniteljice i pet godina borbenog sektora. Ona to nije stekla osobnim kriminalnim ponašanjem nego političkom odlukom pa je ne možemo ni prijaviti za nezakonito postupanje. Međutim, ona za mene nije i nikad neće biti hrvatski branitelj. Kao ilustracija te apsurdnosti često se spominje da Dunja Zloić Gotovina (op. a., bila je tajnica kabineta ministra obrane Gojka Šuška) ima više dana u borbenom sektoru nego general Ante Gotovina, ističe Matić za Tportal.

Pitam ga zašto onda nije iskoristio to što je ministar pa promijenio te apsurdne propise i odijelio borbeni od neborbenog sektora.

- Još sam prije 15 godina predlagao kategorizaciju statusa hrvatskih branitelja u A 1, A, B i C. U kategoriji A 1 bili bi dragovoljci koji su branili Hrvatsku prije 15. siječnja 1992., u kategoriji A svi koji su ratovali nakon tog datuma, u kategoriji B bi bila logistika, a tajnice, spremačice i šoferi u kategoriji C. Sva braniteljska prava ne bi svi uživali nego bi se i ona kategorizirala. Ali ni tada nisam dobio podršku, a nemam je ni danas da se to provede. Ne mogu ja sam to riješiti – to se mora odlučiti na najvišoj nacionalnoj razini i to moraju podržati i sami branitelji. Pa nas je samo 2.000 branilo Vukovar, danas Vukovarska brigada broji 4.400 ljudi, a Vukovar isplaćuje 6.500 braniteljskih penzija – kako je to moguće?! Eto, čak ni to nismo u stanju riješiti! upozorava Matić.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.