Izvor: B92, 22.Nov.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manji troškovi administracije

Beograd -- U budžetu za 2009, čiji iznos će biti manji od deset milijardi evra, najviše će se smanjiti materijalni troškovi administracije i subvencije, piše "Politika".

Ono što je sem zamrzavanja penzija i ograničenja rasta plata u javnom sektoru, za sada izvesno jeste da neće biti linearnog smanjenja troškova, a prema dosadašnjim najavama, najviše će se "kresati" materijalni troškovi administracije i subvencije, navodi list.

Sa manjim državnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dotacijama iduće godine moraće da posluju srpske železnice, skromnije će biti i subvencije poljoprivredi. Subvencije koje se plasiraju posredstvom Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, poput onih za turizam (uključujući i često pominjana skijališta), kao i za neprivatizovane firme biće manje 1,6 milijardi dinara, piše list.

U Srbiji bi od 2009. godine trebalo da bude manje i činovnika, ali i državnih institucija, navodi "Politika".

Neke agencije, poput onih koji se bave izvozom, biće spojene u jednu, a Garancijski fond će pod okrilje Fonda za razvoj, rečeno je "Politici" u nadležnom ministarstvu. Sa završetkom privatizacije smanjiće se i ljudstvo agencije koja se proteklih godina bavila prodajom srpskih preduzeća.

Jedini koji bi ovih dana mogao da bude prilično zadovoljan jeste ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić, piše "Politika", navodeći da je MMF "aminovao da se u budžetu za narednu godinu povećaju, i to procentualno najviše, upravo izdaci za kapitalne investicije - za čak 19 odsto, od čega bi najveći deo trebalo da se usmeri u finansiranje Koridora 10.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.