Mali: Realno da i dogodine rastu plate i penzije

Izvor: N1 televizija, 26.Nov.2018, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Realno da i dogodine rastu plate i penzije

Početkom decembra će biti isplaćena jednokratna pomoć svim penzionerima u Srbiji u iznosu od 3.000 dinara, a realno je da i dogodine rastu zarade i penzije, izjavio je ministar finansija Siniša Mali.

Za isplatu jednokaratne pomoći pezionerima izdvojeno je 5,24 milijarde dinara, kazao je Mali za Večernje novosti.

Odgovarajući na pitanje da li će biti dodatnog povećanja penzija u 2019. godini, s obzirom da je ukinuto usklađivanje sa rastom cena, Mali je >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << rekao da Vlada zajedno sa MMF-om radi na novoj formuli za indeksaciju i ona će biti primenjena od 2020. godine.

"Pre fiskalne konsolidacije penzije su se dva puta godišnje uskladjivale sa inflacijom. Sa puno optimizma ulazimo u 2019. godinu i činimo sve da se i dogodine stvore uslovi za povećanje plata i penzija, jer to i jeste osnov naše politike. Ako naša ekonomija bude rasla po stopi od 3,5 do 4 odsto sledeće godine, to je apsolutno realno", kazao je Mali.

On je istakao da se na javni poziv za izbor privatizacionog savetnika Vlade Srbije u prodaji državnog udela u Komercijalnoj banci javilo 14 kompanija i da će najbolja ponuda biti izabrana do kraja ove godine, a da će tender biti objavljen do juna iduće godine.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Mali: Rasterećenje privrede kroz RAST I ZAPOŠLJAVANJE

Izvor: Blic, 26.Nov.2018

Okosnicu fiskalne i budžetske politike u 2019.godini čine mere rasterećenja privrede kroz podsticaj rasta i zapošljavanja i napuštanje takozvanih “kriznih mera” koje su bile na snazi u okviru programa fiskalne konsolidacije, rekao je danas ministar finansija Siniša Mali na Odboru za finansije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.