Izvor: RTS, 17.Jun.2022, 12:46

Mali: Penzije će realno porasti za 12 do 14 odsto

Kada se uzme u obzir sadašnja stopa inflacije u Srbiji i projekcija Narodne banke Srbije za sledeću godinu koje kaže da će ona biti oko 5,5 odsto, povećanje penzija između 18 i 20 odsto znači da će se primanja penzionera realno povećati za 12 do 14 odsto, izjavio je ministar finansija Siniša Mali.
Siniša Mali je rekao da je isto kada se govori o minimalnoj zaradi i povećanju plata >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u javnom sektoru.

"Plan je da sa tim krenemo od 1. januara naredne godine a dvocifreno povećanje plata i penzija u realnom iznosu će našim građanima omogućiti bolji životni standard", rekao je Mali odgovarajući na pitanja novinara nakon dodeljivanja nagrada "Blic" preduzetnicima.
Dodao je da je veoma važno da povećanja primanja budu veća od stope inflacije i da je pokriju.
Mali je istakao i da država ima para da isplati najavljena povećanja jer, kako je rekao, nikada nijedna odluka ovakve vrste nije donesena a da nije vođeno računa o stabilnosti javnih finansija.
U prilog njihovoj stabilnosti naveo je da je učešće našeg javnog duga u bruto domaćem proizvodu 52,1 odsto, da je stopa rasta BDP-u prvom kvartalu iznosila 4,4 odsto, a da se očekuje da u drugom kvartalu bude oko 3,7 ili 3,7 odsto.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Mali: Penzije će realno porasti za 12 do 14 odsto

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jun.2022

Kada se uzme u obzir sadašnja stopa inflacije u Srbiji i projekcija Narodne banke Srbije za sledeću godinu koje kaže da će ona biti oko 5,5 odsto, povećanje penzija između 18 i 20 odsto znači da će se primanja penzionera realno povećati za 12 do 14 odsto, izjavio je danas ministar finansija...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.