Makron: Za 100 dana moramo da sredimo stanje u državi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Apr.2023, 22:57

Makron: Za 100 dana moramo da sredimo stanje u državi

Francuski predsednik Emanuel Makron dao je sebi 100 dana da sredi stanje u državi nakon nedelja nasilnih protesta i gneva javnosti zbog njegovih nepopularnih poteza da poveća starosnu granicu za odlazak u penziju, zatraživši od Vlade da počne otvorene razgovore sa sindikatima o brojim pitanjima.

Dva dana nakon što je potpisao zakon o povećanju starosne granice za odlazak u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << penziju sa 62 na 64 godine, Makron je rekao da predsednica Vlade Elizabet Born treba da predloži mere koje se tiču uslova za rad, zatim, za zakon i red, obrazovanje i zdravstvena pitanja, preneo je Rojters.

"Pred nama je 100 dana smirenja, jedinstva, ambicija i akcija za Francusku", rekao je Makron.

On je danas rekao da mu je žao što promene u penzionom sistemu nije podržala šira javnost.

"Da li je ova reforma prihvaćena? Očigledno nije. Uprkos mesecima razgovora, konsenzusa nema, žalim zbog toga. Moramo izvući lekcije", poručio je Makron.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Makron: Za 100 dana moramo da sredimo stanje u državi

Izvor: Blic, 17.Apr.2023

Francuski predsednik Emanuel Makron dao je sebi 100 dana da sredi stanje u državi nakon nedelja nasilnih protesta i gneva javnosti zbog njegovih nepopularnih poteza da poveća starosnu granicu za odlazak u penziju, zatraživši od Vlade da počne otvorene razgovore sa sindikatima o brojim pitanjima....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.