MMF očekuje nastavak rasta plata i penzija u Srbiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Mar.2020, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF očekuje nastavak rasta plata i penzija u Srbiji

Srbija je dosta postigla u prethodnom periodu, izjavio je danas Tanjugu šef Misije MMF-a Jan Kes Martejn i izrazio uverenje da će i plate i penzije u našoj zemlji nastaviti da rastu u skladu sa snažnim ekonomskim rastom.

Ipak, Martejn upozorava da će na privredni rast uticati globalna situacija sa korona virusom i da MMF nema najnoviju prognozu koliki će rast BDP-a Srbija imati u 2020. godini.

"Prema poslednjoj prognozi, MMF predviđa rast srpskog BDP-a od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << četiri odsto ove godine, što je dosta u skladu sa onim što je bilo u prethodnom periodu i prema srednjoročnim očekivanjima. Ali, ta prognoza je bila napravljena pre širenja korona virusa i još nemamo apdejtovanu prognozu privrednog rasta nakon ovoga što se desilo", kazao je Martejn.

Na pitanje kako MMF ocenjuje program razvoja "Srbija 2025" i plan srpske vlade da do 2025. prosečne zarade budu oko 900 evra i penzije oko 430 evra, Martejn ističe da je Srbija dosta postigla uključujući i povećavanje investicija u javnu infrastrukturu.

"Ipak, potrebno je još ulagati. Dobro je videti da je Vlada Srbije tim programom to prepoznala i započela ulaganja u razvoj infrastrukture", rekao je Martjen dodajući da će "Srbija 2025" podržati ekonomski rast.

Kada je reč o rastu plata i penzija, Martejn je naglasio da očekuje nastavak njihovo rasta u skladu sa rastom privrede, ali da ne može da govori o konkretnim ciframa i predviđanjima.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.