MMF i Vlada različito

Izvor: S media, 22.Jun.2009, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF i Vlada različito

MMF predlaže da Srbija smanji plate i penzije i poveća PDV kao mere za prevazilaženje krize. Ministar Mlađan Dinkić kaže da nema potrebe za takvim merama.

Vlada Srbije mora hitno da primeni efikasne mere kojima bi se obezbedilo bolje punjenje budžeta, izjavio je stalni predstavnik misije MMF-a u Srbiji Bogdan Lisovolik. On je naveo da mere koje bi pomogle smanjenju deficita su povećanje PDV-a i smanjenje plata u javnom sektoru.

Međutim, kako je rekao, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << to nisu jedine mere koje su na raspolaganju vladi, ali je naveo da mora brzo da se deluje.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije Mlađan Dinkić kaže da država neće smanjivati plate i penzije, niti povećavati PDV.

Prema njegovim rečima, zbog manjka budžetskih prihoda, Srbija će povećati budžetski deficit i smanjivati državnu administraciju.

Dinkić je rekao da bi smanjenje plata i penzija dodatno smanjilo tražnju, dok bi povećanje PDV-a značilo "ispumpavanje" likvidnosti iz privrede.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.