MILIONI DEMONSTRANATA BLOKIRALI FRANCUSKU

Izvor: Kurir, 22.Okt.2010, 08:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MILIONI DEMONSTRANATA BLOKIRALI FRANCUSKU

PARIZ - E, tako se štrajkuje u Evropi! Pomere im granicu za odlazak u penziju, a oni svi izađu na ulicu! I tu su već skoro 10 dana.

Posle blokade rafinerija, koje je policija „oslobodila“ u akcijama tokom srede i četvrtka, radnici i drugi demonstranti zaustavili su prilaz svim većim aerodromima. Juče pre podne oko 500 radnika blokiralo je ulaz u aerodrom u Marseju.

Osim toga, u blokadi su i pariski aerodromi „Šarl de Gol“, koji je najveći >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u Francuskoj, i „Orli“. Blokirani su i aerodromi u Nici, Nantu i Klermon-Feranu na jugu.

Postavljene su blokade i na prilazima aerodromu u Tuluzu koje je policija juče uklonila, nakon čega su demonstranti u koloni umarširali do aerodromskog ulaza i time ga blokirali.

Na ulicama širom Francuske poslednjih dana je više miliona ljudi svih struka i uzrasta - od radnika do penzionera i mladih srednjoškolaca i studenata.

Zbog blokada zemlja je suočena sa ozbiljnom nestašicom goriva.

U noći između utorka i srede deblokirana su skladišta u Rošelu, Donžu i Le Manu, tako da je omogućena distribucija goriva. Sarkozi je pozvao u pomoć policiju, pošto je trećina benzinskih pumpi u zemlji ostala bez goriva.
Pogledaj vesti o: Penzija,   Štrajk policije

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.