MAHINACIJE BIVŠEG RADNIKA PIO FONDA: Otpušten zbog mita za penzije

Izvor: Večernje novosti, 17.Okt.2018, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MAHINACIJE BIVŠEG RADNIKA PIO FONDA: Otpušten zbog mita za penzije

B. G. dodavao ljudima staž da bi ispunili uslove za penziju pošto nisu imali sve uplaćene doprinose, a sve to uz određenu novčanu naknadu SVI predmeti radnika Filijale PIO fonda u Ćupriji B. G. su prečešljani i utvrđene su nepravilnosti u sedam, a ne u 800 predmeta, kako je spekulisano u javnosti. On je uhvaćen još prošle godine, u redovnim kontrolama koje je Fond imao u ovom gradu, i tada je dobio otkaz. Uzimao je novac kako bi strankama "sredio penziju", pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << nisu ispunjavali propisane uslove. On je, naime, dodavao ljudima staž da bi ispunili uslove za penziju pošto nisu imali sve uplaćene doprinose, a sve to uz određenu novčanu naknadu. Zaposleni u PIO su zloupotrebe pronašli sami. - Sve njegove predmete smo prečešljali i utvrdili nepravilnosti u sedam - kaže Dragana Kalinović, direktorka PIO fonda. - Nema reči da se radi o 800 predmeta.PROČITAJTE JOŠ - Upola manje invalidskih penzija Posao je sada u rukama policije i tužilaštva. Bivši zaposleni PIO fonda u Ćupriji je "pomagao" ljudima koji nisu imali dovoljno staža za penzionisanje. Interesantno je da su oštećeni dobijali zvaničan papir Fonda koliko novca treba da uplate na njihov račun kako bi se popunile rupe u radnoj knjižici i kako bi dobili rešenje o penziji, ali su neki od njih ipak više poverenja imali u B. G. Svi oni koji sumnjaju da im poslodavac nije uplatio sve doprinose mogu u svakoj filijali Fonda da provere stanje u svojoj matičnoj evidenciji. Dovoljno je da uz ličnu kartu zatraže od službenika uvid u staž i on će ih obavestiti. Provera je moguća i na sajtu PIO fonda ukucavanjem matičnog broja i PIN koda, koji se može dobiti slanjem elektronskog zahteva Fondu.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

VELIKA PREVARA U PIO FONDU Službenik je Svetlani sve "lepo objasnio", pa novac uzeo za sebe, a OJADIO JOŠ MNOGE

Izvor: Blic, 17.Okt.2018

Radnik Fonda PIO iz Ćuprije B. G. varao je i pokrao ljude tako što im je povezivao nedostajući radni staž, a oni njemu davali novac za to. Narodski rečeno, uzimao je novac kako bi klijentima "sredio penziju", pošto nisu ispunjavali propisane uslove.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.