Izvor: B92, 24.Apr.2010, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lisovolik o platama i penzijama

Beograd -- Cilj MMF-a na pregovorima sa Vladom Srbije jeste postizanje dogovora o politici određivanja penzija i plata u javnom sektoru, izjavio je Bogdan Lisovolik.

Stalni predstavnik MMF-a u Srbiji Bogdan Lisovolik je dodao da "ne bi bilo ispravno da se pre pregovora iznose bilo kakvu detalji u vezi sa pitanjima koja će biti razmatrana". On je najavio da će prognoza MMF-a o rastu srpske privrede od 2 odsto u ovoj godini i 3 odsto u 2011. takođe "biti analizirana i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ažurirana tokom posete misije MMF-a Srbiji u maju".

Prema njegovim rečima, najnovija procena privrednog rasta Srbije u ovoj i narednoj godini, koju su stručnjaci MMF-a objavili uoči početka redovnog prolećog zasedanja MMF-a i Svetske banke u Vašingtonu, "predstavlja rezultat treće revizije stend-baj aranžmana i zasnovana je na analizi koju je misija MMF-a uradila u februaru".

U Izveštaju o stanju svetske ekonomije, objavljenom prošle sedmice, MMF je procenio da će srpska privreda imati jednu od najviših stopa rasta u regionu.

Godišnja stopa inflacije u Srbiji, merena potrošačkim cenama, ove godine će, prema proceni MMF-a, iznositi 4,8 odsto, koliko bi trebalo da bude i u 2011. godini.

Na pitanje da oceni u kojoj meri je do sada realizovan dogovor koji je Srbija postigla sa MMF-om prilikom njegove prethodne posete Beogradu, Lisovolik je odgovorio da će se misija "sada baviti analiziranjem najnovije situacije".

"Za sada imamo nepotpune informacije o postignutim rezultatima, zbog čega bi bilo preuranjeno donositi bilo kakve konačne zaključke", rekao je stalni predstavnik MMF-a u Srbiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.