Kventin Tarantino odlučan: Sledećim filmom prekida tradiciju dugu 26 godina

Izvor: B92, 14.Apr.2023, 18:54

Kventin Tarantino odlučan: Sledećim filmom prekida tradiciju dugu 26 godina

Reditelj Kventin Tarantino svojim poslednjim filmom "The Movie Critic" prekinuće dugogodišnju tradiciju. Reditelj je najavio da odlazi u penziju, a nadolazeća drama biće njegov poslednji film. Fanovi su nagađali da je inspiraciju za film crpio od legendarne kritičarke Pauline Kael kojoj se navodno divio.

Nakon što je Paulin trideset godina pisala za Njujorker (The New Yorker), bila je poznata po tome što se redovno svađala sa filmašima. Kada je prvi put recenzirala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tarantinov film "Pulp Fiction", rekla je da je reditelj "sigurno talentovan ali da je prerano reći ima li dubine u tom talentu". Međutim, Tarantino je demantovao da je film o njoj.

"Postoji mnogo nagađanja o tome na kome se film temelji. Osoba je pravi kritičar, ali nije poznat. I neću vam reći ništa više", kazao je Tarantino. Ipak, otkrio je jedan ključni detalj - film neće biti o osveti.

Ovo će biti veliki odmak od njegovih ostalih filmova koji svi sadrže neku vrstu osvete, osim filma iz 1997. godine, Jackie Brown. U filmu Nemilosrdni gadovi imamo osvetu, kao i u Kill Billu. Čak i manje poznati filmovi bave se tematikom osvete.

Međutim, u Tarantinovu poslednjem filmu neće biti osvete, već će radnja pratiti stvarnu životnu priču neimenovanog kritičara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.