Krkobabić: Uredba ne predviđa jednokratno povećanje penzija

Izvor: Blic, 09.Nov.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krkobabić: Uredba ne predviđa jednokratno povećanje penzija

Penzioneri u Srbiji su sa poslednjim čekom počeli da dobijaju obećano povećanje penzija, u skladu sa vladinom uredbom koja ne predviđa jednokratno povećanje, izjavio je danas potpredsednik Vlade zadužen za reformu penzionog sistema Jovan Krkobabić.



"Isplatom obećanog povećanja prekinut je socijalni genocid nad penzionerima, a da li će to tako ostati ili će to neko sruštiti ne zavisi od mene. Ja to sigurno rušiti neću", rekao je Krkobabić Tanjugu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << istakavši da je povećanje penzija u skladu sa predizbornim i postizbornim koalicionim programima i da bi tako trebalo da bude i ubuduće.

Krkobabić je kazao da vladina uredba ne predviđa da to bude jednokratno povećanje jer u uredbi "lepo piše da povećana osnovica služi za dalje usklađivanje penzija - i tačka".

"Dakle, u vladinoj uredbi nema govora o jednokratnom povećanju. Oko toga je sve jasno i nema prostora za bilo kakva tumačenja", kazao je on.

Krkobabić nije želeo da komentariše stav predstavnika Međunarodnog monetarnog fonda o tom pitanju.

Predstavnici MMF-a, koji ove sedmice borave u Beogradu, smatraju, međutim, da povećanje penzija od 10 odsto nikako ne bi smelo da preraste u trajno, niti bi upravo uvećana penzijska osnovica trebalo da bude polazna osnova za buduća usklađivanja.

"To ne mogu da komentarišem. MMF-u sam rekao šta sam imao. šta će, međutim, dalje biti ne mogu da predvidim jer ne zavisi od mene", kazao je Krkobabić.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Povećanje u skladu s uredbom"

Izvor: B92, 09.Nov.2008

Jovan Krkobabić (FoNet, arhiva)..Beograd -- Penzioneri su počeli da dobijaju obećano povećanje penzija u skladu sa vladinom uredbom, koje nije jednokratno, izjavio je potpredsednik Vlade Jovan Krkobabić... "Isplatom obećanog povećanja prekinut je socijalni genocid nad penzionerima, a da li će...

Nastavak na B92...

Krkobabić "brani" penzije od MMF-a

Izvor: RTS, 09.Nov.2008

Potpredsednik Vlade Jovan Krkobabić kaže da poslednje povećanje penzija ne bi trebalo da bude jednokratno. Sa druge strane, MMF smatra da penzije uvećane za 10 odsto ne bi smele da budu osnovica za dalja usklađivanja. .Penzioneri u Srbiji su sa poslednjim...

Nastavak na RTS...

Povećanje penzija ili odosmo iz vlade

Izvor: Politika, 09.Nov.2008

U kabinetu potpredsednika Krkobabića tvrde da neće podleći pritiscima MMF-a da vanredno povećanje penzija od 10 odsto bude jednokratno, ni da se one zamrznu na nivo od 60 odsto prosečne zarade u narednoj godini ..Slobodan Lalović, eksministar rada u vladi Vojislava Koštunice koji je pre tri godine...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.