Krkobabić: Rekao sam ne čekajte poštara, a ne - zaboravite penzije

Izvor: Studio B, 07.Apr.2016, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krkobabić: Rekao sam ne čekajte poštara, a ne - zaboravite penzije

Predsednik PUPS-a Milan Krkobabić izjavio je danas da njegova, u međuvremenu kritikovana izjava, nije tačno preneta.

Prema njegovim rečima,  izjava  nije bila da penzioneri zaborave na penzije ako ne pobedi koalicija oko SNS Aleksandra Vučića, već da će, u protivnom "džaba čekati poštara".

Upitan zašto je rekao da "ako ne pobedi Vučić, zaboravite penzije", Krkobabić je, godstujući >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << u Kažiprstu B92, zatražio da se pročita cela njegova izjava koja glasi:

"Penzija će biti redovna i sigurna samo ako ova partija bude imala dovoljan broj svojh predstavnika, a koalicija na čelu sa Aleksandrom Vučićem, dobije mandat da vlada. U protivnom, džaba ćete čekati poštara", i dodao:

"Rečeno je poštara, a ne da zaboravite penzije. Ovu državu vodi vlada, a nju vodi čelni čovek, mi želimo efikasnu državu, a samo takva država može da garantuje redovne penzije. Jedini čovek koji kaže nemojte da glasate za mene ili koalicione partnere, jedini koji kaže glasajte za sebe, za svoje penzije, a visina penzije zavisiće od nastavka reformi, evropskih integracija...".

Predsednik PUPS-a je rekao da je smanjenje penzija dugoročno gledano dobar potez, koji će u budućnosti penzionerima obezbediti stabilnost.

 

"U našem programu ima i novih i starih stvari, ali se trudimo da ima nekih noviteta. Za penzionere je važna dugoročna stabilnost, redovnost i sigurnost. Smanjenje penzija je dugoročno gledano dobar potez, jer je zemlja bila blizu bankrota i ta smanjenja su bile ključne mere", rekao je Krkobabić.

Na pitanje ko snosi odgovornost za dovođenje Srbije u situaciju blizu bankrota, lider PUPS-a je rekao:

"Svi mi u Srbiji snosimo odogovornost, to je tranzicioni proces".

Krkobabić je naglasio i da su penzije smanjene samo jednom delu penzionera i da ima onih kojima penzije nisu smanjene već su im povećane i dodao "naravno da će penzije biti vraćane na onaj nivo pre smanjenja".

 
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SPORNA IZJAVA Krkobabić: Rekao sam "ne čekajte pošštara", a ne "zaboravite penzije"

Izvor: Blic, 07.Apr.2016

Predsednik PUPS-a Milan Krkobabić izjavio je danas da njegova, u medjuvremenu kritikovana izjava, nije tačno preneta i nije bila da penzioneri zaborave na penzije ako ne pobedi koalicija oko SNS Aleksandra Vučića, već da će, u protivnom "džaba čekati pošštara"...Upitan zaššto je rekao da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.