Koji modeli odlaze u penziju sledeće godine

Izvor: B92, 11.Maj.2023, 09:47

Koji modeli odlaze u "penziju" sledeće godine

Automobili koji ne donose visoku isplativost ne mogu se zadržati u proizvodnji, a dolazi i veliki pomak u tehnologiji.

Proizvođači automobila su u stalnoj trci za profitom. Na kraju krajeva, nije reč o humanitarnim udruženjima, već o kompanijama koje imaju jasnu akcionarsku strukturu.

U suštini, modeli koji ne donose veliki profit ne mogu se zadržati u asortimanu, a pred nama je i veliki tehnološki pomak, sa električnim automobilima koji polako zamenjuju modele >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem.

Motor1.com je objavio listu modela koji izlaze iz proizvodnje sledeće godine.

Među njima su evropski, ali i američki modeli, a tu su i neke legende iz istorije auto-industrije.

Tokom naredne godine prestaje proizvodnja Audija R8 i Audija TT (koji je u prodaji bio 25 godina), Chevroleta Bolt EV, Chrysler 300 (gotovo nepromenjen na tržištu 18 godina), zatim modela Dodge Challenger, Charger i Hellcat (dolaze električni naslednici ), Ferrarija Portofino M, kao i Fordovih modela Edge i Fiesta (jednog od najuspešnijih malih automobila ikada).

U "penziju" odlaze i Kia Stinger, McLaren 720S, Mercedes C klase Cabrio i Coupe, Mercedes CLS, Mercedes E klase Cabrio i Coupe, kao i limuzina Nissan Maxima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koji modeli odlaze u “penziju” sledeće godine

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 11.Maj.2023

Automobili koji ne donose visoku isplativost ne mogu se zadržati u proizvodnji, a dolazi i veliki pomak u tehnologiji. Proizvođači automobila su u stalnoj trci za profitom. Na kraju krajeva, nije reč o humanitarnim udruženjima, već o kompanijama koje imaju jasnu akcionarsku strukturu. U suštini,...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.