Ko o čemu, Rodžer o penziji

Izvor: Mondo, 09.Nov.2018, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko o čemu, Rodžer o penziji

Traje već dve decenije i niko ne zna koliko će još igrati

Rodžer Federer već dugo je zvezda teniskog sporta. Ne samo da je impresivno to koliko je titula osvojio, već i kako u 37. godini održava kondiciju, i uspeva da bude daleko ispred mnogo mlađih igrača i konstantno u vrhu.

Ukupno je tokom dve decenije duge karijere podigao 99 trofeja, od čega 20 na grend slem turnirima po čemu je rekorder.

Ove godine osvojio je poslednji, Australijan Open, a >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << trijumfovao je i u Roterdamu, Štutgartu i nedavno u Bazelu.

Kaže da je za dugovečnost bitno ne preterivati i da je odmor ključna stvar.

"I sada stalno ponavljam mlađim igračima da moraju da uzmu slobodno vreme, da prave pauze, jer njihovo telo mora da odmori", otkrio je recept svog dugogodišnjeg uspeha Federer.

Do kada će još igrati? To pitanje postavljaju mu sve češće u poslednje vreme, ali ga ono ne opterećuje.

Pravi odgovor nema.

"Pitanja o mom penzionisanju počela su još 2009. godine, kada sam osvojio Rolan Garos, jedini grend slem koji mi je nedostajao, a onda i pretekao Pita Samprasa po broju pehara na najvećim turnirima. Tada su me već mnogi pitali zašto igram kada sam uspeo da sve to uradim i da uz to stignem i do prve pozicije na ATP listi. Govorili su mi: 'Šta je još čoveku potrebno da bude srećan, kad je sve to uradio u tenisu?' Ali tenis je moja strast i igraću što je moguće duže, jer to zaista volim", poručio je Federer, koji će godinu okončati nastupom na ATP finalu osmorice najboljih u Londonu, koji startuje u nedelju.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.