Ken Louč dobio Zlatnog medveda i najavio penziju

Izvor: B92, 14.Feb.2014, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ken Louč dobio Zlatnog medveda i najavio penziju

Britanskom reditelju Kenu Louču uručen je Zlatni medved za životno delo na 64. Berlinalu, prenosi BBC.

Primajući nagradu, koja mu odaje počast za "duboko interesovanje za ljude i njihove sudbine" i "kritičku posvećenost društvu", 77-godišnji reditelj je rekao da će njegov idući film biti poslednji koji će snimiti.

On je svoju odluku o napuštanju filma obrazložio poodmaklim godinama.

"Ponestaje vam elana kada se približite pogrešnom kraju 70-ih", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Louč, dodajući ipak da to "nije privilegija koja se lako odbacuje".

Berlinale mu je odao počast i omaž programom koji se sastojao od 10 njegovih filmova, među kojima su "Keš" (1969), "Za zemlju i slobodu" (1995), "Moje ime je Džo" (1998), "Slatke šesnaeste" (2002) i "Tražeći Erika" (2009).

Na gala projekciji prikazan je njegov film "Teška vremena" iz 1993. o siromašnoj porodici iz predgrađa za koji je Louč kazao da je i danas "relevantan".

Ken Louč je ostvario impresivnu filmsku karijeru tokom koje je snimio više od 30 ostvarenja i dobio niz nagrada, među kojima je i Zlatna palma u Kanu za "Vetar koji njiše ječam" 2006.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kenu Louču uručen počasni Zlatni medved u Berlinu

Izvor: Blic, 14.Feb.2014

Britanskom reditelju Kenu Louču danas je na Filmskom festivalu u Berlinu uručena nagrada za životno delo, počasni Zlatni medved...Ken Louč je u 50-godišnjoj karijeri snimio više od 30 filmova i dobitnik je brojnih nagrada, uključujuci Zlatnu palmu u Kanu za "Vetar koji njiše ječam" 2006. o...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.