Kalanović: Ministrima blago povećanje plata

Izvor: Studio B, 10.Nov.2010, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kalanović: Ministrima blago povećanje plata

Ministarka za nacionalni inevsticioni plan Verica Kalanović izjavila je da ministri u Vladi Srbije treba da očekuju "blago povećanje plata" jer ekonomija Srbije pokazuje oporavak.

"U ovoj godini prognoze su da će rast bruto društvenog proizvoda biti najmanje 1,5 odsto a sledeće godine i značajno više", rekla je Kalanovićeva novinarima u Skupštini Srbije.

Ona je dodala da svi zaposleni u državnoj upravi dele sudbinu ekonomskog stanja i da će sa porastom BDP-a >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i oporavkom privrede rasti i plata. Plate u javnom sektoru i penzije, kako je najavljeno, biće povećane u januaru.

Kolundžija: Plate poslanika trenutno nisu tema

Šef poslaničkog kluba "Za evropsku Srbiju" Nada Kolundžija izjavila je da se poslanici nisu bavili povećanjem plata i da se štampani mediji koji su o tome pisali bave kalkulacijama.

"Povećenje plata republičkih poslanika nisu tema kojom se u Skupštini trenutno bavimo budući da ima mnogo važnijih tema", rekla je Kulundžija novinarima u Skupštini Srbije.

Kolundžija je dodala da će se o tome eventualno razmišljati kada se vide prognoze za narednu godinu i koliki će biti bužet za 2011. godinu.

Ona je podsetila da će Skupština naredne godine prvi put dobiti svoj bužet i da će samostalno raspolagati sredstvima.

Prema njenim rečima, na taj način biće obezbeđena sredstva kako za sve skupštinske aktivnosti tako i za poslaničke plate.

"Večernje novosti" prenele su da će Skupština iduće godine dva puta podići plate poslanicima, pa će najmajna zarada poslanika biti 111.200 dinara.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I ministrima veće zarade u 2011.

Izvor: B92, 10.Nov.2010

Beograd -- Ministarka za NIP Verica Kalanović izjavila je da ministri u Vladi Srbije treba da očekuju "blago povećanje plata" jer ekonomija Srbije pokazuje oporavak..."U ovoj godini prognoze su da će rast bruto društvenog proizvoda biti najmanje 1,5 odsto a sledeće godine i značajno više", rekla...

Nastavak na B92...

DEJANOVIĆEVA: ŠEST GODINA ISTA PLATA

Izvor: Kurir, 10.Nov.2010

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je danas da i poslanici imaju pravo na povećanje plata u sledećoj godini, ali da će o tome Administrativni odbor tek doneti odluku..."Poslanici već šest godina imaju zamrznute plate", rekla je Đukić-Dejanović u Skupštini...

Nastavak na Kurir...

Poslanici o povećanju plata

Izvor: B92, 10.Nov.2010

Beograd -- Konačnu odluku o povećanju poslaničkih plata će doneti Administrativni odbor, predsednica Skupštine podseća da su poslanicima plate zamrznute već šest godina... Poslanicima Skupštine Srbije mogle bi sledeće godine da budu povećane plate...Predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović...

Nastavak na B92...

Vlast nema za račune, ima za plate

Izvor: B92, 11.Nov.2010, 05:45

Beograd -- Predsednik, premijer, ministri i poslanici dići će sebi plate u 2011. za oko 7.000 dinara na osnovu dogovora sa MMF, a država nema para da plati komunalije...U Vladi kažu da će plate svim zaposlenima u državnoj upravi, što znači i predsedniku, ministrima i poslanicima, u 2011. biti...

Nastavak na B92...

Vlast nema za račune, ima za plate

Izvor: Capital.ba, 11.Nov.2010

BEOGRAD, Predsjednik, premijer, ministri i poslanici dići će sebi plate u 2011. za oko 7.000 dinara na osnovu dogovora sa MMF, a država nema para da plati komunalije. Predstavnici vlasti kažu da će plate zaposlenima u državnoj upravi, što znači i predsjedniku, ministrima i poslanicima, u 2011....

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.