Kako dočekati ekonomsku oluju

Izvor: Politika, 13.Nov.2011, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako dočekati ekonomsku oluju

Malo je stručnjaka koji ne očekuju pad zarada, penzija i radnih mesta zbog dolazećeg talasa nove krize iz sveta u 2012. godini

Ekonomska oluja koja dolazi sa svetskog tržišta doneće nam tešku 2012. godinu. Privredni rast biće duplo manji od očekivanih tri odsto, a to će sa sobom doneti pad broja zaposlenih, realno smanjenje plata i penzija, pad izvoza, veći minus u državnoj kasi, a državni dug će, sada je sasvim sigurno, ući u crvenu zonu, dok će se >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << broj građana i privrednika koji kasne sa otplatom dugova po svemu sudeći – uvećati.

Samo dva meseca ranije situacija je izgledala potpuno drugačije. Očekivalo se da će dogodine ekonomski rast biti četiri procenata, da će nezaposlenost, koja je na istorijskom minimumu, konačno početi da se smanjuje, da će se smanjiti i minus u budžetu, a da će država pokazati da je fiskalno odgovorna, jer će javni dug biti manji od 25 odsto.

Ljubodrag Savić kaže da je vrlo teško prognozirati bilo šta u kriznim situacijama, ali da je potpuno izvesno da je Srbija u dubokoj krizi još od 2008. godine.

(Ceo tekst možete pročitati u štampanom izdanju od 14. novembra)

A. Telesković

objavljeno: 14.11.2011.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stiže novi talas krize

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Nov.2011, 02:18

Malo je stručnjaka koji ne očekuju pad zarada, penzija i smanjenje broja radnih mesta u Srbiji zbog dolazećeg talasa nove krize iz sveta u 2012. godini.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.