Italija je poslala medicinare na odmor, ali mi smo učinili nešto mnogo bolje: Vučić otkriva poteze države u suzbijanju epidemije korone

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Apr.2020, 12:25

"Italija je poslala medicinare na odmor, ali mi smo učinili nešto mnogo bolje": Vučić otkriva poteze države u suzbijanju epidemije korone

Vučić rekao je da će se u svetu tek smanjivati plate i penzije, a da će se Srbija upravo zbog toga truditi da sačuva ljude koji su došli iz inostranstva.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je skladište medicinske opreme u Krnješevcima kod Stare Pazove i istakao da se u tom skladištu vidi koliki su gabariti robe koja je dopremljena, te da se može razumeti zašto su bili potrebni onoliki avioni Er Srbije.

Država je, kaže, do sada uložila 370 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << miliona evra u opremu za borbu protiv korona virusa.

Govoreći o merama Italije, koja je svojim medicinarima najavila da će ih poslati na odmor u trajanju od sedam dana, a o trošku države, kaže:

- Mi smo uradili nešto mnogo bolje. Mi smo našim medicinarima i lekarima trajno povećali plate 10 odsto - rekao je Vučić.

On je istakao da se Srbija "bolje drži nego što je očekivao".

- Samo gledajte kako se otpušta sve živo svuda, Srbija se drži i nešto jače nego što sam očekivao - rekao je Vučić.

Naveo je i da Srbija meri svaki dinar, kao i da može da ispunjava svoje obaveze.

- Samo ovo što sada ovde vidite. Potrošili smo 370 miliona evra u opremu, to nema u budžetima. Morate da pronađete - naveo je on i dodao da Srbija za to ima rezerve i da dobro stojimo fiskalno i monetarno.
Pogledaj vesti o: Penzija,   Coronavirus

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Vučić: Posebno sam ponosan na Er Srbiju

Izvor: Blic, 05.Apr.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas magacin kod Stare Pazove, u kom je skladištena pridošla medicinska oprema i tom prilikom izjavio da je posebno ponosan na Er Srbiju čijim je avionima roba dopremljena.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.