Indeksacija penzija najbolja za penzionere

Izvor: S media, 05.Jun.2010, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indeksacija penzija najbolja za penzionere

Potpredsednik Vlade Srbije Jovan Krkobabić izjavio je danas da je indeksacija penzija sa zaradama u javnom sektoru najbolja formula za penzionere i da penzije sada obuhvataju više od 60 procenta prosečne zarade.

Krkobabić je demantovao informacije da su penzije u Srbiji pale na tek nešto više od 50 procenata prosečne zarade.

"Prosečno isplaćena penzija za prva četiri meseca ove godine iznosila je 65 odsto od prosečne zarade", rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Krkobabić.

On je dodao da je slična situacija i sa penzionerima samostalnih delatnosti, gde je prosečna penzija iznosila 64,6 odsto zarade.



" I kada se tome priključe tradicionalno niske zemljoradničke penzije , u prva četiri meseca one ukupno iznose 62 odsto prosečne zarade"
, precizirao je potpredsednik Vlade.
Pogledaj vesti o: Formula 1

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.