Grupa Aerosmit se povlači sa scene posle 50 godina: Uskoro oproštajna turneja FOTO

Izvor: B92, 01.Maj.2023, 21:31

Grupa Aerosmit se povlači sa scene posle 50 godina: Uskoro oproštajna turneja FOTO

Legendarni rok bend Aerosmit odlazi u penziju sa oproštajnom turnejom "Peace Out". Grupa je u ponedeljak objavila da će imati 40-dnevnu turneju po Severnoj Americi, na kojoj će nastupiti posebni gosti "The Black Crowes", a otkrili su i da im se bubnjar Džoi Kramer neće pridružiti, piše CNN.

"Iako je Džoi Kramer i dalje voljeni osnivač Aerosmita, doneo je odluku da pomeri trenutno planirane datume turneje kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi se usredsredio na svoju porodicu i zdravlje. Jako će nam nedostajati Džoieva nepogrešiva ​​i legendarna prisutnost na bubnjevima", stoji u saopštenju benda.

2020. godine Kramer je tužio bend zbog kršenja ugovora rekavši da mu je zabranjen nastup nakon što je pretrpeo "manje povrede" prošlog proljeća. Zatražio je zabranu nastupanja nakon što su planirali da sviraju bez njega na MusiCares Person of the Year 2020. i na dodeli nagrada Gremi, ali slučaj je izgubio.

Novu turneju produciraće Live Nation, a ona će početi u Filadelfiji 2.septembra sa pauzama širom SAD-a i Kanade, uključujući Los Anđeles, Njujork, Ostin, Sijetl, Čikago, Toronto, a završiće se u Montrealu 26. januara.

Grupa Aerosmit je osnovana u Bostonu u Masačusetsu 1970. , a prodala je 150 miliona ploča širom sveta. Osvojili su četiri Gremija. Grupa je poznata po svom hedonističkom, divljem načinu života.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.