Govor Makrona u Hagu prekinuli demonstranti

Izvor: Beta, 11.Apr.2023, 19:04

Govor Makrona u Hagu prekinuli demonstranti

Predsednik Francuske, Emanuel Makron (Emmanuel Macron), održao je danas govor u Hagu "O budućnosti Evrope", ali su ga na početku prekinuli demonstranti u sali.Demonstranti su u Institutu Neksus gde je govorio Makron, razvili transparente sa natpisima na engleskom: "Gde je francuska demokratija?", "Klimatska konvencija se ne poštuje" i "Predsednik nasilja i licemerja", prenela je agencija AFP."Imate milione demonstranata na ulicama", uzviknuo je demonstrant povodom protesta u Francuskoj zbog reforme penzionog sistema koja predviđa odlazak u penziju sa 64 umesto sa 62 godine.Kada se sala smirila, Makron je ocenio da bi Francuzi trebalo da se manje ljute na njega, jer se u mnogim drugim zemljama kasnije ide u penziju nego što je predloženo francuskom reformom.Makron je pre čitanja govora na engleskom, rekao i da je "veoma važno imati društvenu debatu. Mogu da odgovorim na sva pitanja o čemu razgovaramo u Francuskoj. To je demokratija, gde možete da demonstrirate i vidite takvu vrstu akcije", ali je ukazao da se demokratija dovodi u opasnost kada neko kaže sebi da se ne slaže sa zakonom ili sa izabranim zvaničnicima i odluči da radi šta hoće.Makron je u govoru "O budućnosti Evope" izložio svoju viziju "budućnosti evropskog suvereniteta", rekavši da ona treba da se zasniva na pet "stubova": konkurentnost, industrijska ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Govor Makrona u Hagu prekinuli demonstranti

Izvor: Danas, 11.Apr.2023

Predsednik Francuske, Emanuel Makron (Emmanuel Macron), održao je danas govor u Hagu "O budućnosti Evrope", ali su ga na početku prekinuli demonstranti u sali.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.