Godišnje nagrade UNS-a

Izvor: RTS, 20.Dec.2010, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Godišnje nagrade UNS-a

UNS dodelio nagrade za 2010. godinu. Dopisništvo RTS-a iz Kraljeva dobilo nagradu u kategoriji vesti i izveštaja. Godišnja nagrada za uređivanje "Dimitrije Davidović" pripala je Ljubici Gojgić, novinarki RTV B92. Nagradu za životno delo dobila novinarka "Politike" u penziji Ivanka Bešević-Boreli.

Novinarske nagrade za 2010. godinu, dodelilo je Udruženje novinara Srbije. Nagradu za životno delo dobila je Ivanka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Bešević-Boreli, novinarka Politike u penziji.

Godišnja nagrada za uređivanje "Dimitrije Davidović" pripala je Ljubici Gojgić, novinarki RTV B92.

Dobitnici nagrade "Laza Kostić", koja se dodeljuje po novinarskim žanrovima, su: u kategoriji komentara Ruža Ćirković, novinarka NIN-a, a u kategoriji reportaže Željko Marković, "Dnevnik" Novi Sad.

U kategoriji vesti i izveštaja nagradu dobilo je dopisništvo RTS-a iz Kraljeva, a u kategoriji fotografije i televizijskog snimka, nagradu "Laza Kostić" dobio je Nemanja Pančić, fotoreporter lista Kurir.

Marku Somborcu, karikaturisti lista Blic pripala je nagrada za karikaturu.

Nagrada "Žika M. Jovanović" za publicistiku dodeljena je Jovanu Janjiću, autoru knjige "Budimo ljudi-život i reč patrijarha Pavla".

Zlatnu povelju UNS-a za doprinos razvoju novinarske organizacije dobio je Čedomir Šoškić, glavni i odgovorni urednik "Srpskog glasa Australije" i predsednik "Tenis pres kluba" UNS-a.

Žiri je radio u sastavu Miodrag Ilić, Ljiljana Smajlović, Zvezdan Mančić, Zoran Stanojević, Mihailo Medenica.

Nagrade će biti uručene na Dan UNS-a, 22. decembra u 12 sati, u Pres centru UNS-a.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.