Izvor: JUGpress.com, 04.Avg.2021, 10:04

General Lazarević počasni građanin opštine Pantelej

NIŠ

      General pukovnik u penziji Vladimir Lazarević je postao počasni građenin Gradske opštine Pantelej odlukom odbornika  Skupštine opštine Pantelej koji su na sednici doneli i odluke o poveljama i nagradama koje će biti uručene zaslužnim građanima, pojedincima i udruženjima.

     „ Predložili smo odbornicima general pukovnika Vladimira Lazarevića za počasnog građanina naše opštine jer  je to skroman, pošten i čestan čovek, koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << neizmerno odan svojoj porodici, zavičaju i otadžbini, hrabar je i požrtvovan vojskovođa koji je dosledno sledio svoja visoko profesionalna, vojnička, patriotska i ljudska uverenja, u svakom iskušenju spreman da preuzme isključivo ličnu i profesionalnu odgovornost i time odbrani čast naciji i državi“, rekla je Nataša Stanković, predsednica GO Pantelej obrazlažući predlog.

     Na sednici Skupštine opštine Pantelej odlučeno je i o dodeli povelja za učešće u radu opštine. Povelje su pripale Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj, KLER, za institucionalnu i profesionalnu podršku u kreiranju razvojnih projekata GO Pantelej,  Udruženju za zaštitu, odgoj i proučavanje životinja ZOOPLANET za istrajno, posvećeno, volontersko  angažovanje u očuvanju životne sredine i neposredni doprinos dobrobiti čitavog živog sveta u njoj, kao izuzetan primer visoke ekološke građanske svesti i Udruženju FROST-Federacija romskih talenata, Nebojša Saitović, za brojne humanitarne aktivnosti i ispoljenu solidarnost u pandemijski teškoj godini, kao dokaz altruizma i odane pripadnosti široj zajednici.

    „Udruženje FROST je pomoglo opštini donacijama koje su bile namenjene deci za Novogodišnje i Božićne praznike i deci iz Doma „Duško Radović“, a donirali su  i kovid dozere za škole na našoj teritoriji. Drugo udruženje je ZOOPLANET  jer učestvuju u našim manifestacijama koje su namenjena deci. Što se tiče institucija predlog je da nagradu dobije i Kancelarija za lokalni i ekonomski razvoj, a za njih smo se odlučili jer smo mi u 2021.godini uspeli da dobijemo dva projekta od  ministarstava. To je projekat za energetsku efikasnost OŠ „Stefan Nemanja“  koji je  vredan 46 miliona dinara i projekat za uređenje poletišta na Višegrad steni i samog ulaza u Cerjansku pećinu u vrednosti od 9 miliona dinara“, objasnila je Nataša Stanković.

      Na sednici su donete odluke i o dodeli Blagodarnica.

      „Blagodarnice Gradske opštine Pantelej za 2021.godinu, koja je bila teška i rizična za očuvanje zdravlja  zajednice i posebno izazovna za održanje poslovanja u tim otežanim uslovima, dodeljuju se prvenstveno privrednim kolektivima koji posluju na području Opštine i koji su se, upravo u to vreme izuzetnih poteškoća, svojom solidarnošću sa zajednicom i brojnim, preko potrebnim  donacijama za najosetljivije kategorije građana i ustanove, izdvojili kao društveno odgovorne kompanije, firme, preduzetnici i pojedinci“, navodi se u obrazloženju o dodeli Blagodarnica.

   Među dobitnicima Blagodarnica nalazi se i Dom zdravlja Niš, direktor dr Milorad Jerkan.

   „Blagodarnicom se Gradska opština Pantelej posebno zahvaljuje umetniku-muralisti, Ešku Kurtiću, magistru grafičkog dizajna, za umetničko delo, kao poklon iz ljubavi prema svome gradu, kojim je oživeo i oplemenio prostor i objekte nekadašnje omladinske radne akcije Niš, u dvorištu Engleskog doma, kao znamenitom mestu na Panteleju koje spaja više epoha i neprolazne kulturne, duhovne i civilizacijke vrednosti iz prebogate istorije ovog grada koje baštinimo“, stoji u obrazloženju dodela Blagodarnica.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Penzionisani general Vladimir Lazarević počasni građanin niške opštine Pantelej

Izvor: Danas, 04.Avg.2021

Skupština opštine Pantelej donela je odluku da penzionisani general Vladimir Lazarević, komandant Prištinskog korpusa u vreme oružanog sukoba na Kosovu i Metohiji, koji je u Haškom tribunalu osuđen na 14 godina zatvora zbog zločina protiv čovečnosti, bude proglašen počasnim građaninom te...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.