GRAĐANI ZVEČANA I ŠTRPCA USTALI PROTIV LAŽNOG PREMIJERA! Kabadahija Kurti neće moći da gospodari svetom srpskom zemljom kako mu se hoće

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Feb.2024, 14:13

GRAĐANI ZVEČANA I ŠTRPCA USTALI PROTIV LAŽNOG PREMIJERA! Kabadahija Kurti neće moći da gospodari svetom srpskom zemljom kako mu se hoće

Odlukom o ukidanju dinara nisu povređeni samo Srbi, već i Albanci, koji u velikom broju dobijaju svoje penzije upravo iz Srbije.

Građani Zvečana i Štrpca okupili su se danas kako bi ukazali na sve težu situaciju sa podizanjem novca koja ne uspevaju da podignu, zbog odluke Prištine da zabrani upotrebu dinara na Kosovu i Metohiji.

Oko stotinak građana Zvečana okupilo se ispred filijale Banke >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Poštanska odakle su pozvali međunarodnu zajednicu da reaguje i obezbedi normalan život Srbima na ovim prostorima, jer su zbog trenutne situacije od ukidanja dinara na rubu egzistencije.

Na problem sa podizanjem zarađenog novca ukazano je i sa skupa u Štrpcu, gde su se danas okupili i korisnici programa "Moja prva plata", prenosi TV Most.

Prema uredbi centralne banke u Prištini koja je 1. februara stupila na snagu, jedina valuta dozvoljena za gotovinska plaćanja na KiM je evro, što znači zabranu upotrebe dinara.

Priština je od 1. februara u nekoliko navrata sprečila dostavljanje dinara na KiM, zbog čega u pokrajini dinara nema, ili su isplate ograničene.

Izvor: Tanjug

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.