GOTOVO JE! Jedan od najvećih glumaca IKADA odlazi u penziju! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jun.2017, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GOTOVO JE! Jedan od najvećih glumaca IKADA odlazi u penziju! (FOTO)

Istinski velikan.

Trostruki dobitnik Oskara Danijel Dej Luis više se neće baviti glumom, rekla je juče njegova portparolka, čime se završava sjajna filmska karijera u kojoj posebno mesto zauzimaju uloge u "Linkolnu" i "Bandama Njujorka" , "Moje levo stopalo"...

Pogledajte OVDE zašto je veliki glumac Pavle Vuisić odbio nagradu za životno delo.

Luis, jedini glumac u istoriji koji je osvojio tri >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Oskara za glavnog glumca, nije naveo razloge svoje odluke, rekavši da su lične prirode.

- Veoma je zahvalan svim saradnicima i publici koji su ga pratili sve ove godine - rekla je, pored saopštenja o Luisovom povlačenju njegova portparolka.

Ona je naglasila da Luis neće davati dodatne komentare na ovu odluku.

Dej Luis je u aprilu napunio 60 godina, trenutno završava snimanje poslednjeg filma "Phantom Thread", čija se radnja događa u Londonu pedesetih godina prolšog veka, a bavi se svetom mode. U bioskopima bi trebalo da se pojavi u decembru.

Danijel Dej Luis koji je rođen u Velikoj Britaniji i ima dvostruko, englesko-irsko državljanstvo, osvojio je 2013. trećeg Oskara za ulogu američkog predsednka Abrahama Linkolna u "Linkolnu". Pre toga je dobio Akademijinu nagradu za "Moje levo stopalo" (1989.) i "Biće krvi" (2007.) a bio je nominovan za "Bande Nujorka" (2002.)
Pogledaj vesti o: Penzija,   Nju Jork

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.