Francuzi sve manje štede za stare dane

Izvor: Blic, 12.Feb.2014, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuzi sve manje štede za stare dane

Iako su zabrinuti za svoju penziju, građani Francuske danas izdvajaju manje sredstava za starost nego pre četiri godine, pokazuju rezultati najnovijeg istraživanja marketinške kompanije CSA.

Penzija je i dalje prva socijalna briga u Francuskoj i, uprkos reformi penzionog sistema u prošloj godini, većina građana (67 odsto) je, kao i 2013, i dalje je zabrinuta za finansiranje penzija, piše francuski list Figaro. To se naročito odnosi na službenike, radnike >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i na mlade ljude.

Paradoksalno, Francuzi usled ekonomske krize, ipak, sve manje štede za stare dane. Samo polovina anketiranih (53 odsto) starosti 35 do 49 godina štedi za penziju, što je osam odsto manje u odnosu na rezultat ankete iz 2010. godine.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuzi manje štede za stare dane

Izvor: B92, 12.Feb.2014

Pariz -- Iako su zabrinuti za svoju penziju, građani Francuske danas izdvajaju manje sredstava za starost nego pre četiri godine, pokazuju rezultati kompanije CSA...Penzija je i dalje prva socijalna briga u Francuskoj i, uprkos reformi penzionog sistema u prošloj godini, većina građana (67 odsto)...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.