Francuska vlada uprkos protestima ne odustaje od reforme penzija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Feb.2023, 12:49

Francuska vlada uprkos protestima ne odustaje od reforme penzija

Ministar rada Francuske Oliver Disop izjavio je danas da "nema pregovora" o podizanju starosne granice za odlazak u penziju sa 62 na 64 godine koju planira francuska vlada.

"Ako ne odemo na 64 godine, penzijski sistem neće biti u ravnoteži," izjavio je Disop za televiziju Frans 2.

Ministar rada se osvrnuo i na jučerašnje masovne proteste protiv reforme penzija u Francuskoj, kada je na ulice izašlo više od milion ljudi.

"Mobilizacija je bila velika, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a to znači da moramo da nastavimo da objašnjavamo reformu penzija građanima", zaključio je Disop.

Istraživanja javnog mnjenja pokazuju da se većina stanovništva Francuske protivi reformi penzija, koju su predložili predsednik države Emanuel Makron i Vlada Francuske.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Francuske je saopštilo da je u jučerašnjim protestima učestvovalo ukupno 1,27 miliona građana.

Vođe francuskih sindikata su na jučerašnjoj zajedničkoj konferenciji za medije najavili nove proteste za 7. i 11. februar.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nemiri širom države, ali Vlada ne popušta: U penzije sa 64 godine – i kraj

Izvor: B92, 01.Feb.2023

Ministar rada Francuske Oliver Disop izjavio je da "nema pregovora" o podizanju starosne granice za odlazak u penziju sa 62 na 64 godine..."Ako ne odemo na 64 godine, penzijski sistem neće biti u ravnoteži," izjavio je Disop za televiziju Frans 2...Ministar rada se osvrnuo i na jučerašnje masovne...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.