Izvor: Blic, 24.Mar.2024, 06:07

Evo pod kojim uslovima je moguć rad ako ste već u penziji

Prema važećem Zakonu, pravo na starosnu penziju u Srbiji mogu ostvariti osiguranici koji navrše 65 godina, što je uslov za muškarce dok se žene mogu penzionisati sa 63 godine. U oba slučaja je neophodno da imaju minimum 15 godina staža osiguranja, odnosno 45 godina bez obzira na starost. Ukoliko se i posle odlaska u penziju, penzioneri osećaju spremnim za rad, žele obavezu hobija radi ili im je to potrebno iz egzistencijalih razloga, postoje brojne mogućnosti, ali i neka ograničenja.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

I vanbračni partner može da dobije porodičnu penziju, ali postoji uslov: Evo u čemu je caka

Izvor: Blic, 24.Mar.2024

Pravo na porodičnu penziju imaju članovi porodice umrlog korisnika starosne ili invalidske penzije, odnosno umrlog osiguranika koji je ispunio uslove za penziju ili navršio najmanje pet godina staža osiguranja.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.