Dve lepe vesti: Danas počinje

Izvor: B92, 01.Okt.2023, 08:07

Dve lepe vesti: "Danas počinje"

Međunarodni dan starih donosi dve lepe vesti za penzionere u Srbiji - penzije će biti veće za 5,5 odsto, a počinje i primena Penzionerskih kartica.

Penzionerske kartice će najstarijima doneti brojne pogodnosti pri plaćanju roba i usluga.

Ministar finansija Siniša Mali je juče nakon potpisivanja sporazuma između Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) i Banke Poštanska štedionica, koja se uključila u ovu akciju, rekao da se do sada za karticu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prijavilo 920.000 penzionera, a da se u projekat uključilo više od 650 firmi i institucija.

"Osim velikog broja maloprodajnih lanaca koji daju popuste, uključio se veliki broj zdravstvenih ustanova, NIS, Putevi Srbije sa umanjenjem putarina za najstarije", rekao je Mali.

On je pozvao i druga preduzeća i ustanove da se priključe ovom programu. Takođe, podsetio je da će krajem novembra i početkom decembra penzionerima biti jednokratno isplaćeno po 20.000 dinara.

PIO fond objavio je kompletan spisak mesta na kojima će penzioneri imati popuste, kao i koliko će ti popusti iznositi.

Popusti se odnose na razne oblasti, kao što su putovanja, boravak u banjama, apoteke, auto servisi, prodavnice, zdravstvene ustanove, ustanove kulture, restorane, bazene. Iznosi popusta kreću se od 2 do 66 odsto.

Spisak popusta možete pročitati klikom ovde.

Zahtev za izdavanje Penzionerske kartice penzioneri mogu podneti elektronski na sajtu Fonda PIO ili u filijali tog Fonda gde će zaposleni u Fondu pomoći penzionerima i za njih popuniti elektronski zahtev.

Za prijavu je potrebna samo lična karta, a čitava procedura traje do dva minuta.

Kartice će se preuzimati na šalterima Fonda PIO kojih ima 170 širom Srbije. PIO Fond će obavestiti penzionere telefonom ili mejlom, u zavisnosti za šta se korisnik bude odlučio prilikom prijave, kada njihove penzionerske kartice budu u filijali spremne za preuzimanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.