Društvo sudija: Sudija u rijalitiju šteti ugledu pravosuđa

Izvor: B92, 03.Sep.2018, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Društvo sudija: Sudija u rijalitiju šteti ugledu pravosuđa

Beograd -- Društvo sudija Srbije izrazilo je zabrinutost zbog najave da će sudija u penziji Snežana Ilić učestvovati u rijaliti program.

Ocenjuje da bi učešće u takvom televizijskom formatu moglo da šteti ugledu pravosuđa i naruši ugled svih zaposlenih.

Povodom informacije da će nekadašnja sudija Prvog osnovnog suda u Beogradu učestvovati u jednom rijaliti programu, Društvo sudija Srbije je navelo da Snežana Ilić više ne može da predstavlja zaposlene >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u pravosuđu, s obzirom na to da je završila radni vek, ali da dostojnost neophodna za obavljanje sudijske funkcije podrazumeva i određene moralne osobine koje sudija treba da poseduje.

"Između ostalog, moralne osobine čine poštenje, savesnost, pravičnost, dostojanstvenost, istrajnost i uzornost, a ponašanje u skladu sa tim osobinama podrazumeva čuvanje ugleda sudije i suda u službi i izvan nje i svest o društvenoj odgovornosti", navodi se u saopštenju.

Društvo sudija Srbije pozvalo je i Visoki savet sudstva da i on reaguje tim povodom i apelovalo na bivšu koleginicu Snežanu Ilić da preispita svoju odluku o učešću u takvoj televizijskoj emisiji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.