Dragan Nikolić: Pripremam film

Izvor: Blic, 02.Nov.2011, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dragan Nikolić: Pripremam film

BEOGRAD - Glumac Dragan Nikolić, iako je zvanično u penziji, radi punom parom. Za samo nekoliko meseci je snimio TV dramu „Albatros“, film „Montevideo, bog te video“ i seriju „Jagodići“, a trenutno ga na „Pinku“ gledamo i u ulozi voditelja kviza „Multimilioner“.

U ovom projektu, šarmantni umetnik se trudi da svakog utorka, zabavi gledaoce kraj malih ekrana, ali i da opusti takmičare i omogući im da osvoje što veću sumu novca, koja će im >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zasigurno promeniti život.

- Glavnu ulogu u ovom kvizu ima novac, a ja sam tu kao saobraćajac, koji posreduje između takmičara i banke. Po prvi put u odnosu na sve dosadašnje kvizove, u „Multimilioneru" takmičari na samom početku dobijaju novac. U ranijim emisijama tog tipa se igralo na neki kredit, u smislu da li treba odustati ili ne. Ovde to nije slučaj i baš iz tog razloga, kviz je veoma uzbudljiv. To i nije igra na sreću, nego igra pameti i snalažljivosti - priča za „Blic" Dragan Nikolić.

Saradnja sa Šotrom

Sa Zdravko Šotrom ste uvek dobro sarađivali. Ipak, nema vas u novom ekranizovanom romanu Mir Jam „Nepobedivo srce". Zbog čega?

- Kao što vidite, Šotra uzima ljude sa kojima je već navikao da radi. Međutim, u „Grehu njene majke" nije bilo uloge za mene, a u „Nepobedivom srcu" je trebalo da igram oca, Aleksu Novakovića. Ali imao sam problema s kičmom, tako da sam bio nepomičan i nisam mogao da snimam. Samo iz tog razloga nisam igrao u seriji.

Šta pomislite kada na početku emisije vidite ogromnu sumu novca (deset miliona dinara) na gomili?

- Pare imaju svoju specifičnu težinu, miris... One mogu da se i izbroje, ali i da se izmere. Taj novac može čoveku da promeni život, odnosno da mu donese „život iz snova". Čini mi se da ni takmičari, ali ni gledaoci, nisu svesni šta sve može da se kupi i koji životni problemi mogu da se reše, pomoću te svote.

Poznato je da vaša supruga Milena Dravić voli da pogleda sve što radite. Šta vam je rekla za „Multimilionera"?

- Prati ga, ali više sa vizuelne strane. Na primer, kako sam obučen, kako izgledam, koliko sam opušten pred kamerama... Dobro me poznaje, tako da vidi ono što drugi ljudi ne primete.

Zvanično ste u penziji. Priželjkujete li prave penzionerske dane?

- Još uvek nisam stavio šah pod mišku i ne idem na Kalemegdan pre podne. Čak i ne znam da li bih voleo tu vrstu odmora. Ja sam hedonista, koji više voli kafanice, reku, čamce, druženje...

Tako provodim slobodno vreme. Penzija nije ono što vam nude, već ono što vi nudite njima.

Šta gledate na televiziji?

- Ponekad malo pogledam TV program. Čujem da su sad hit turske telenovele, ali ih ne pratim. Više volim da pogledam kontakt emisije, kao što je „Utisak nedelje" sa Oljom Bećković. To redovno pratim. U njoj vidim ko kako misli i zbog čega, ali mnogo se pročita i između redova.

Šta se dešava s vašom autobiografijom i da li će prvo osvanuti knjiga ili film?

- Ideja postoji, ali polako. Za nedelju dana mogu da bacim to na papir. Naravno, prvo film, pa knjiga. Mislim da ću tom prilikom biti i malo iza kamera. Što se tehničkih stvari tiče, valjda sam nešto, za ovoliko godina, i naučio. Za sada, još tražim prave saradnike - i biće to okej.

Zeka je dobro radio kviz „Milioner"

Pre nekoliko godina bilo je reči da ćete vi da vodite kviz „Želite li da postanete milioner?" Do te realizacije ipak nije došlo. Da li vam je žao zbog toga?

- Apsolutno ne! Svojevremeno sam imao ponudu od BK televizije i oni su me tada slali na edukaciju u London. To sam shvatio kao malu ekskurziju. Bio sam u studiju gde je nastao taj kviz i upoznao njihovog voditelja. Kada sam se vratio, o pitanju honorara sam razgovore vodio sa Karićem, ali tada se nismo dogovorili. Posle toga, kada je Tijanić prešao na RTS, opet je bila ideja da se to radi za ovu medijsku kuću, pa smo ponovo razgovarali Tijanić i ja. Možda smo i mogli da se dogovorimo, ali oni su jednostavno odustali od tog projekta. Inače, mislim da je voditelj „Milionera..." Ivan Zeljković to dobro radio.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dragan Nikolić nije tipičan penzioner!

Izvor: S media, 02.Nov.2011

Glumac Dragan Nikolić, iako je zvanično u penziji, radi punom parom. Za samo nekoliko meseci je snimio TV dramu "Albatros", film "Montevideo, bog te video" i seriju "Jagodići", a trenutno ga na "Pinku" gledamo i u ulozi voditelja kviza "Multimilioner"...U ovom projektu, šarmantni umetnik se trudi...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.