Đorđević i ambasadorka Makedonije o zaostalim penzijama

Izvor: RTS, 15.Avg.2017, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đorđević i ambasadorka Makedonije o zaostalim penzijama

Ministar za rad, zapošlavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević zahvalio se na inicijativi Makedonije za uspostavljanje normativno-pravnog okvira resornih ministarstava, ocenivši da će upravo taj korak biti dodatni impuls za unapređenje saradnje u oblasti rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja.
Đorđević je u razgovoru sa ambasadorkom Makedonije Verom Jovanovski-Tipko zahvalio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na razumevanju da se u što hitnijem roku pokrene rešavanje pitanja zaostalih isplata penzijskih fondova Srbije i Makedonije, kao i za uspostavljanje okvira saradnje u oblasti zaštite vojnih memorijala na teritoriji obe zemlje, saopštilo je resorno ministarstvo.

S obzirom da su obe zemlje kandidati za članstvo u Evropskoj uniji, kao i da se u oblasti socijalne politike suočavaju sa gotovo istim problemima, ministar Đorđević ocenio je kao veoma značajno da se u narednom periodu posebna pažnja posveti mogućnostima zajedničkog učešća u fondovima EU u cilju podizanja nacionalnih kapaciteta, ali i proširivanja mogućnosti prekogranične saradnje.
Ambasadorka Jovanovska-Tipko istakla je kako će ambasada Makedonije, kao i do sada, pružati podršku za unapređenje saradnje dve zemlje.
Imajući u vidu obostrani interes za promociju pitanja rodne ravnopravnosti, dogovoreno je da će u narednom periodu biti organizovana zajednička tribina u cilju promovisanja dijaloga i osnaživanja prava žena.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đorđević i ambasadorka Makedonije o zaostalim penzijama

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Avg.2017

Ministаr za rad Zorаn Đorđević razgovarao je danas u Beogradu sa аmbаsаdorkom Mаkedonije Verom Jovаnovskom - Tipko o potrebi da se što hitnije pokrene rešаvаnje pitаnjа zаostаlih isplаtа penzijskih fondovа Srbije i Mаkedonije...Đorđević je naveo da bi bilo obostrano znаčаjno...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.